Aardappelsalade met ansjovis en tonijn (ca 6 personen)

Aardappelsalade met ansjovis en tonijn (ca 6 personen)

Aardappelsalade met ansjovis en tonijn (ca 6 personen)

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 g nieuwe aardapppels
4 ansjovisfilets
100 g tonijn op olie
2 el witte wijnazijn
1 el dille
4 el olijfolie
2 hardgekookte eieren
1 gesnipperd uitje
peper & zout

Bereiden


  1. Kook de aardappelen in de schil gaar.
  2. Pel ze als ze nog warm zijn en laat ze afkoelen.
  3. Snijd ze in blokjes.
  4. Fruit het gesnipperde uitje tot het glazig is.
  5. Spoel de ansjovis af en snijd ze in stukjes.
  6. Laat de tonijn uitlekken.
  7. Meng voor de dressing azijn, zout, peper en dille door elkaar. Klop de olie erdoorheen.
  8. Meng tonijn en ansjovis door de dressing en schep de blokjes aardappel er voorzichtig doorheen.
  9. Garneer met plakjes ei en plukjes dille.
Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus